VESIOSUUSKUNTA  UURAINEN

<< Edellinen      www.vesioskuurainen.fi      Seuraava >>

  

Petri Häyrinen              20.12.2009 

Hyvät Vesiosuuskunta Uuraisen jäsenet!

Vesiosuuskuntamme laajenee hyvää vauhtia ja 1.rakennusvaihe Karikkomäki, Pokela sekä 2.vaihe Luonetjärventie alkavat olla valmiita. Kolmas vaihe Tuparannantien kautta Hiirolantielle on tämän syksyn aikana rakennettu osoitteesen Hiirolantie 384 saakka. Vuodelle 2010 olemme hakeneet ympäristökeskukselta avustusta jatkaaksemme Hiirolantien suunnitelman loppuun saakka eli n.5km putkilinjaa jo rakennetun 3km.lisäksi. Lisäksi rahoitusta on haettu Tehlon,Iso-Kuukan ja Nauttiaisen alueelle. Tieto rahoituspäätöksistä Keski-Suomen osuuskunnille tulee maaliskuun aikana. Tuparannantien ja Hiirolantien alkupään talot on jo liitetty joulukuun aikana viemäriverkkoon. Juomavesi saadaan kytkettyä ennen joulua. Suunnitelmat ja työt ovat edenneet hyvin ilman isompia yllätyksiä. Taloushallinto on sujunut hyvin, siitä kiitos kuuluu tilitoimisto Kirsi Viitaselle sekä talousasioita reaaliajassa seuraavalle hallituksen jäsenelle Jukka Haaparannalle. Hallituksen puheenjohtaja Teuvo Riihimäki on pitänyt hyvin verkoston rakentamisen ohjat käsissään ja on joutunut yhdessä hallituksen kanssa ratkomaan monenlaisia vauhdikkaan rakennustyön mukanaan tuomia pulmia. Olemme pysyneet hyvin budjetissa ja siitä erityiskiitos asukkaille jotka ovat osallistuneet arvokkaalla talkootyöllä mm. metsänraivauksessa omilta tonteiltaan, rajapyykkien- ja sähköjohtojen merkkauksessa jne.

Olemme saaneet paljon palautetta ettei tietoa suunnitelmista ja vesijohtolinjojen rakentamisesta tule kuin tihkumalla. Tiedottaminen on suuri ongelma ja olemme nyt saaneet osuuskunnalle vapaaehtoisen tiedottajan Marko Riihimäen. Pyrimme lisäämään tietoa ainakin nettisivuille. Etukäteen tiedottamisen ongelmana on mm. rahoituspäätökset valtiolta, eli mitään ei voi luvata ennen kuin rahoitus on tiedossa. Siksi on vaikeaa etukäteen luvata minne asti rakentaminen ulottuu minäkin vuonna, vaikka suunnitelmat ovat jo valmiina. Suunnitelmat saattavat muuttua esim. kaavoituksen takia tai maastotutkimus osoittaa rakentamislinjan olevan liian kalliin esim. louhintakustannusten takia jne.

Vuoden 2010 kevään aikana Hiirolantien, Tehlon, Iso-Kuukan ja Nauttiaisen alueella teemme maankäyttö-ja maksusopimuksia heti kun ympäristökeskuksen rahoituspäätökset ovat varmistuneet. Otamme yhteyttä maanomistajiin henkilökohtaisesti. Sopimuksia tekevät Hiirolantien ja Nauttiaisen alueella hallituksen jäsenet Petri Häyrinen (puh. 050-4545932) ja Paavo Komi (puh.050-5649002). Tehlon ja Iso-Kuukan alueella sopimusasioita hoitavat hallituksen sihteeri Pekka Kulmala (puh.0400-017184) ja varapuheenjohtaja Arvi Ström (puh.040-508772).

Talkootunteja on kertynyt mittava määrä niin hallituksen jäsenille kuin varajäsenillekin.Kiitos kaikille asukkaille myötämielisestä suhtautumisesta vesijohtoverkon rakentamiseen ja talkoisiin osallistumisesta. Osuuskunnassa kaikki yhdessä tehty koituu meidän kaikkien hyväksi ja nyt on oikea hetki aikaa levähtää kovimpien pakkasten ajaksi ja rauhoittua joulun viettoon. Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2010!

 

 

 

 

<< Edellinen Etusivulle Seuraava >>